Om oss

Information

Om Switchpoint HeatingVi har arbetat med industriell uppvärmning i 30 år och med växelvärme i ca 20 år. Det hela började när vi fick ett kontrakt med SL tunnelbana i Stockholm som hade problem med att få ett fungerande system lätt att underhålla.

Vi började utveckla ett system avseende låg energiförbrukning med hög slitstyrka och lätt att underhålla. Detta resulterade i en produkt som vi började sälja till SL samtidigt andra företag i Sverige och Europa började visa intresse för vår produkt.

I slutet 90-talet bildade SPH tillsammans med flera europeiska järnvägsföretag och järnvägsleverantörer en kommission för att diskutera förbättringar för växelvärmesystem och även försöka skriva en internationell standard för fungerande system. Detta arbete har utvecklats under åren och förbättrar förhoppningsvis säkerhet och ekonomi för alla delar.

Idag har vi ett väl fungerande system med alla delar som ingår, element, installationsdetaljer och automatikskåp med fjärradministration över internet som vi levererar främst till England och Sverige, men flera länder köper mindre mängder för att utvärdera dess funktion i sina växlar. Systemet har sina stora fördelar i låg energiförbrukning, enkel installation och underhåll med kort “tid-i-spåret”.

Vi försöker vara öppna och utvecklar fortlöpande vårt system för att passa alla klimat och samtidigt få ner kostnaderna för energi, installation och underhåll med högsta säkerhet som mål.

Kontaktinformation

HÄLLINGSJÖ

Hällingsjövägen 15

S-438 96 HÄLLINGSJÖ

Sweden

Telephone: +46-301 418 50

Telefax: +46-301-418 70

@mail: info@switchpointheating.se

Hällingsjö ↓

SKELLEFTEÅ

Södra Hedensbyn 43

931 91 SKELLEFTEÅ

Sweden

Telephone: +46-301 418 50

 

@mail: info@switchpointheating.se

Skellefteå ↓

Visa hela Sverige